lördag 9 juli 2011

Hej allesammans!

Vi har varit sämst på att skriva! Men det har varit händelserika dagar! Åkte från Vegas i tisdags, kom fram till LA Hollywood på eftermiddagen. Installerade oss i rummet och gick till vår granngata, Walk of Fame:) Härlig stämning på gränsen till att vara lite dräggigt ;) Trodde aldrig vi skulle säga det, men Hollywood är faktiskt mysigt. Inte alls så storslaget som vi väntade oss, utan snarare en charmig liten stad.

På onsdagen gjorde vi ett besök i fina Beverly Hills där vi tog en fika på ett mysigt café. Annars var det inte så mycket att se förutom alla fina hus längs vägkanten. Runt kl 13 tröttnade vi och tog bilen till stranden Santa Monica Beach. Jättefin och stor sandstrand, granne med en mysig gata som kantades av butiker, caféer och restauranger. Tyvärr var vattnet rätt så kallt och smutsigt med starka undervattenströmmar. Vi är väl för bortskämda med Miamis underbara vatten. ;)

Torsdagen tillbringades hela dagen på Universal Studios. En jättecool plats som man bara måste besöka om man har vägarna förbi. Vi skrek oss hesa i House of Horror, såg terminator i 3D, besökte en animal show med djur som varit med i filmer, blev dyngsura av åkattraktionen Jurassic Falls och åkte en Mumien-bergochdalbana i mörker. På eftermiddagen tog vi den berömda Studio Touren och fick uppleva otroligt häftiga effekter. Bland annat en jordbävningsscen i en tunnelbana och King Kong 3D. Fick uppleva film i 4D samt en rörelse-simulerande bergochdalbana som gjorde oss helt lyriska. Som grädde på moset såg vi även en otroligt häftig stuntshow som är baserad på filmen Water World. Tilläggas bör att vi lyxade till det och köpte de dyra biljetterna i entrén som gjorde att vi slapp alla långa köer. På kvällen drog vi vidare till Santa Barbara där vi sov för att sedan åka mot San Fransisco morgonen därpå.

Så här är vi nu. Kom igår efter att ha kört på vackra High Way 1. Magiskt! Vi bor i Berkeley så vi har en kort bilresa in till själva centrum, men det är ok för hotellet ligger jättefint precis vid marinan. Vi fick dock en kallchock (bokstavligt talat) när vi steg ur bilen: graderna hade sjunkit under 20 och vi som vant oss vid heta ökenklimat frös som aldrig förr ;) 

Nu, (lördag kl 8:30), har vi precis vaknat efter en välbehövlig sovmorgon och funderar på vad vi ska se i SF idag. Men mission one: frukost! 

Hörs snart igen! :)
/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar