måndag 20 juni 2011

Washington

Washington var det ja. När vi först kom hit var det söndag eftermiddag och helt otroligt lugnt. Vi var nog alla i chock efter att ha upplevt New York en lördag kväll. Hur som helst är första anblicken mycket positiv men när vi kom fram till hotellet vi bokat började allt strula. De påstod att vi skulle ha kommit dagen innan och att de inte ens hade ett rum för alla fem. Att boka två rum skulle bli väldigt dyrt. Efter lite  om och men lät de oss alla bo i ett för litet rum bara en natt, fast vi egentligen bokat tre nätter. Eventuellt skulle de kunna lösa allt dan därpå. Hotellrummet hade ju i alla fall (relativt) hela väggar, duschen satt löst däremot och golvet ska vi inte tala om, men tror att vår byggare Älgen dog lite inombords ;) Dessutom verkade de som jobbar där lite konstant höga på något.

Lite halvsura gick vi och åt medan vi letade alternativa hotell. Vi gick till ett hotell som var lite för dyrt för oss men hotellmanagern var helt otroligt snäll och letade upp alternativ åt oss, ringde och frågade om detaljer och dessutom bokade in oss på det hotell vi bor på nu. Guldstjärna i kanten där! En räddare i nöden.  

Idag har vi alltså utforskat DC. Dagen började med att Henke inte kunde ta ut pengar. Tror vi testade alla automater i stan. Till slut löste vi det på annat sätt.

Vad har vi då gjort idag? Gått en himla massa som vanligt. Sett Vita Huset, spanat efter Obama, besökt Arlington cementary, som verkligen är helt otroligt häftigt, samt gjort mycket snabb visit utanför Pentagon. Jag tror vi gjorde det på fel sätt för den byggnaden var inte mycket att ha ;)

Nu befinner vi oss alltså på vårt nya hotell för natten. Helt ok i rätt del av staden. Enda belymret är att vi inte vet hur man stänger av ACn :)) Nu ska vi slappa ett tag innan vi drar ut för att äta och även fira Elin och Henke s varit tillsammans 2,5 år idag :) 

Summa summarum, vi har haft lite (!) otur i huvudstaden som faktiskt är en förvånansvärt lugn och mysig stad. Imornkväll drar vi dock vidare till Miami där vi stannar 8 nätter, sol och bad- törstande som vi är. Enligt väderleksrapporten ser det inte jättelovande ut, men vad tusan, om vi har haft varmt och sol hittills ska vi väl lyckas pricka rätt i Miami också. 

Nu ska jag bädda in mig i en filt innan ACn ger mig köldskador ;)
Puss & Kram till er alla där hemma!

/Lisa 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar